HC Košice - HKM Zvolen 8:2 v 7. zápase semifinále extraligy

29.03.2009 Celý región

Košice 29. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice vyhrali v siedmom rozhodujúcom zápase semifinále play off nad HKM Zvolen 8:2, upravili stav série na 4:3 a postúpili do finále so Skalicou.
HC Košice - HKM Zvolen 8:2 (5:0, 1:2, 2:0)
Góly: 8. Kopecký (Faith), 11. Rudolf Huna (Gron, Kledrowetz), 15. Tabaček (Faith), 17. Bartoš (Faith, Špelda), 20. Rudolf Huna (Jenčík, Gron), 39. Húževka (Kmiť, Jenčík), 42. Kmiť (Huna, Húževka), 51. Miklík (Kmiť, Húževka) - 29. Tatár (Turek), 52. Barinka (Gálik, Pavliš)
Rozhodovali: Baluška, Kubuš - Tvrdoň, M. Grečko
vylúčení: 2:2
striedania: 10. min Šimurda, Sýkora, Ščurko - 17. Murín za Laca, 23. Lelkeš, Dubec, Valach sa zapojili do hry
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:0
8039 divákov
Na zápasy: 4:3

Košice: Lipovský - M. Šterbák, J. Tabaček, T. Slovák, Špelda, Kledrowetz, M. Grman, 41. Deyl - J. Kopecký, Juraj Faith, P. Bartoš - Rudolf Huna, S. Gron, Jenčík - Michel Miklík, Húževka, Kmiť - Šimurda, Juraj Sýkora, Ščurko - 41. Petričko
Zvolen: J. Laco (17. Murín) - Cebák, Dlouhý, Bruun, Huba, L. Čierny, Juraško, 21. Valach - Michal Chovan, M. Štrba, Hvila - P. Barinka, Pavliš, Gálik - Tatar, Sivák, F. Turek - od 21. Lelkeš, M. Jurík, Marek Dubec

Na rozhodujúci siedmy semifinálový zápas v Košiciach poslali tréneri v úvode na ľad tri formácie. Obe mužstvá vsadili na útok a hra sa rýchlo presúvala od jednej bránky k druhej. Dôraznými a rýchlymi kombináciami a pohotvou streľbou sa v prvej tretine presadili Košičania. Po rýchlom útoku Faith prihral Kopeckému, ktorý na dvakrát neprekonal brankára Laca, ale po ďalšej prihrávke už trafil puk pod hornú žŕdku a v 8. minúte dal prvý gól zápasu. Vzápätí Húževkovu strelu vyrazil zvolenský brankár. V 11. minúte Rudolf Huna vyhral súboj za bránou so Sivákom, natlačil sa pred Laca a z odbočky dal druhý gól. Faith s Kopeckým dôrazne sledovali puk, získali ho v rohu ihriska a Faithovu prihrávku premenil v 15. minúte Tabaček na tretí gól. Príležitosť mali aj hostia, Štrbovu strelu so šťastím vyrazil brankár Lipovský, v následnom protiútoku Faithovu prihrávku premenil Bartoš a v zvolenskej bránke Laca nahradil Murín. Nesiahol si ani na puk, lebo v 20. minúte trafil do "šibenice" Huna. V druhej tretine sa domáci snažili kontrolovť hru, ale Zvolenčania neskladali zbrane. Po príležitostiach Tureka a Pavliša v 29. minúte Tatár strelil prvý gól Zvolenčanov, v 32. min si Barinka vychutnal Lipovského pri druhom góle. V závere tretiny pri presilovke hostia mali blízko k streleniu tretieho gólu, ale Húževkova strela v 39. minúte uspokojila domácich. V hernej pohode hrali Košičania poslednú tretinu. Kontrolovali hru a pridali pekné góly. Po chybnej rozohrávke zvolenských obrancov v 42. minúte skóroval Kmiť a posledný gól zápasu dal v 51. min Miklík. Košičania výrazným víťazstvom nad Zvolenom v siedmom rozhodujúcom semifinálovom zápase sa dostali do hernej pohody a sú v optimálnej forme pred finále so Skalicou.

Víťazstvo hokejistov HC Košice nad HKm Zvolen (8:2) a postup víťaza dlhodobej časti súťaže do finále zároveň rozhodli o držiteľovi bronzových medailí. Tretiu priečku obsadil Slovan Bratislava, ktorý skončil v dlhodobej sezóne lepšie ako ďalší zo zdolaných semifinalistov - Zvolen.

Konečné poradie od 3. miesta nadol:

3. Slovan Bratislava
4. HKm Zvolen
5. MHk 32 Liptovský Mikuláš
6. Dukla Trenčín
7. MHC Martin
8. HC 05 Banská Bystrica
9. MsHK Garmin Žilina
10. HK Ardo Nitra
11. HK AquaCity ŠKP Poprad
12. SkiPark MHK Kežmarok
mimo poradia HK Orange 20
 

Vyberte región